Het afscheid

Als er definitief afscheid genomen moet worden van een dierbare, leven herinneringen vaak als nooit tevoren. Gedachten gaan gepaard met een lach en een traan. Wat houden we onze geliefde graag in ons hoofd en hart en wat is het dan fijn dat er mensen zijn die een grote zorg uit handen nemen. Want afscheid nemen, vaarwel zeggen, het valt niet mee.

In onze beleving bestaat afscheid nemen uit drie fasen: de periode voor het afscheid nemen, de periode tijdens het afscheid nemen en de periode na het afscheid.

Voor het afscheid

Voor het afscheid nemen moeten er veel dingen gebeuren en staan de dagen veelal in het teken van regelen en nog eens regelen. De goed opgeleide mensen van Van Lith Uitvaartzorg begrijpen dat als geen ander en zullen u tot steun zijn. Op die manier heeft u ruimte voor alle andere gedachten die er continu zijn.

De aanwezige of aannemelijke wensen van de overledene, of het nu gaat om de kist, de bloemen of de borrel, zijn het uitgangspunt om te komen tot een afscheid waarvan u kunt zeggen: ‘het was goed zo’.

Tijdens het afscheid

Als het moment daar is om definitief de laatste woorden te richten tot de overledene, om met elkaar te luisteren naar die veelzeggende muziek of de alleszeggende stiltes, dan heeft u vaak maar één wens:

laat het zijn zoals de overledene het zou willen. Laat het mooi zijn, laat het goed zijn. Verstaanbaar, zichtbaar, voelbaar, een laatste eerbetoon vol liefde. Onze vakbekwame uitvaartsprekers/voorgangers helpen u graag bij het vinden van de juiste teksten, woorden en/of muziek. Zo heeft u geen zorgen over de invulling van het afscheid, maar zult u zich volledig kunnen richten op het met hart, ziel en alle gedachten en emoties afscheid nemen van uw dierbare.

Na het afscheid

Ook na het afscheid bieden wij u steun in de vorm van nazorg, van welke aard dan ook. Een gespecialiseerde organisatie neemt kort na de uitvaart contact met u op om vrijblijvend te informeren of emotionele en/of praktische hulp gewenst is. Het is uiteraard aan u om te beslissen of u hier wel of geen gebruik van wilt maken.

Als alles wat gezegd moest worden uitgesproken is,
het slotakkoord zachtjes verdwijnt in de ranke nevel van gedenken.
Als jij me niet durft te zeggen dat je me toch nog nodig hebt,
weet dan dat ik je toch wel hoor, je hoeft me maar te wenken.