Rouwbloemen of rouwboeket

Van Lith werkt samen met een zeer vakkundig bloemist die de wensen van onze klanten iedere keer weer perfect weet te vertalen in een schitterend bloemstuk. Wilt u het bloemstuk liever door een andere bloemist laten maken? Ook dat is geen enkel probleem.

Of u nu kiest voor een traditioneel rouwboeket of een weelderige bos van veldbloemen; wij regelen het voor u. Om u te inspireren, hebben we een boek met voorbeelden waar u uit kan kiezen, maar natuurlijk staat het u vrij om iets compleets anders te bedenken.

Zo maakt u de rouwbloemen extra bijzonder

Bloemen maken wat los bij mensen. We helpen u graag om ook de bloemen te laten aansluiten bij de persoonlijkheid van de overledene.

Wellicht had hij of zij een lievelingsbloem? Zo hebben we eens een schitterend rouwbloemstuk mogen samenstellen met de orchideeën die uit de woonkamer van de overleden vrouw in kwestie kwamen. Overduidelijk haar lievelingsbloemen. Na de uitvaart kreeg de familie een orchidee, met bloempot, mee naar huis. Een levende herinnering aan hun moeder, zus en tante, verpakt in de bloem.

Rouwbloemen met betekenis

Tijdens een uitvaart vieren we het leven dat iemand heeft geleefd en eren we zijn of haar persoonlijkheid en de impact die diegene op anderen heeft gemaakt. Vraag familieleden en vrienden een bloem uit te kiezen die ze vinden passen bij de het karakter voor uw dierbare. Of vraag ze een herinnering aan een kaartje te hangen en hier een passende bloem bij te kiezen.
Op die manier zal u zien dat de mooiste verhalen naar boven komen. De één komt met een gladiool en de herinnering aan de Nijmeegse vierdaagse die ze als vrienden samen hebben gelopen. De ander neemt Campanula mee uit de tuin van oma, ter herinnering aan alle uren dat ze daar als klein kind in de tuin heeft gespeeld. Zo geven we bloemen extra betekenis.