Uitvaartverzekeringen

Uitvaart verzekeringen

Als u definitief afscheid moet nemen van iemand wilt u dat goed doen, ongeacht de kosten. Wellicht heeft u daarom, net als veel Nederlanders, een uitvaartverzekering afgesloten. Dat kan een verzekering zijn die uitkeert in de vorm van producten of diensten (een natura uitvaartverzekering) of een verzekering die een bepaald bedrag uitkeert (een kapitaalverzekering). Hieronder lichten we de verschillende verzekeringen kort toe en ziet u wat u kunt verwachten. Welke verzekering u ook heeft, u kunt altijd zelf een uitvaartverzorger kiezen. Dit kan echter financiële gevolgen hebben. Wij lichten u hier graag over in.

Kapitaalverzekering

Heeft u een kapitaalverzekering dan keert de verzekeringsmaatschappij het bedrag uit wat op de polis vermeld staat. Dit bedrag kunt u gebruiken om de uitvaartkosten te betalen. Het maakt daarbij niet uit welke uitvaartverzorger u kiest.

Natura uitvaartverzekering

Heeft u een natura-uitvaartverzekering? Dan levert de verzekeringsmaatschappij volgens de polisvoorwaarden een standaard basispakket aan producten en diensten. Bij de natura-uitvaartverzekering werken verzekeringsmaatschappijen bij voorkeur met uitvaartverzorgers waarmee ze een contract hebben. U ben echter niet verplicht om deze uitvaartverzorgers in te schakelen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De verzekeraar moet u het verzekerde bedrag uitkeren, ongeacht welke uitvaartverzorger u kiest. We informeren graag voor u wat de mogelijkheden zijn bij uw verzekeraar, zodat we daar bij het vormgeven het afscheid rekening mee kunnen houden.

Akte van cessie

Of u nu een kapitaalverzekering of een natura verzekering heeft, bijna altijd kunnen we voor u een akte van cessie opstellen. Hiermee zal de verzekeraar het uit te keren bedrag aan ons overmaken en gaat u van ons de factuur ontvangen minus dit bedrag. Zo hoeft u niet het gehele bedrag in één keer te betalen.