Nienke Janssen-Meijering

Uitvaartverzorger

Ik regel samen met de familie de dag van de uitvaart. Ik kom bij de familie thuis en neem alles samen met ze door. Daarbij luister ik goed de wensen van de familie. Wie was de overledene, wat waren de hobby’s, wat vond hij of zij mooi, wat was belangrijk voor de overledene? Met die informatie kunnen we een heel persoonlijk afscheid maken.

Privé ben ik getrouwd, heb twee kinderen en een lieve labrador, Bonnie. In mij vrije tijd houd ik van lezen. Dat geeft mij rust. Ik vind het verder heerlijk om met vrienden samen te zitten om te kletsen en borrelen. Ook doe ik graag leuke dingen met mijn gezin, maar soms is even helemaal niks doen ook heerlijk.

“Als uitvaartverzorger kun je zoveel betekenen voor de nabestaanden. Fijn dat ik daar aan mee mag helpen.”

Meedenken en verzorgen tot in detail

Ik heb 18 jaar in de geboortezorg gewerkt en stond al die tijd aan het begin van het leven, maar ik wist toen al dat ik mensen op enig moment wilde bijstaan bij het einde van het leven. Van die keuze heb ik geen spijt. Het is heel bijzonder om op zo’n belangrijk, verdrietig en speciaal moment er voor anderen te kunnen zijn. Je kunt het maar één keer goed doen en kan zoveel voor de nabestaanden betekenen. Fijn dat ik daar aan mee mag helpen.

Bij het regelen van een afscheid ga ik op zoek naar alles wat de overledene bij leven liefhad. Hobby’s, familie, werk, voorkeur voor muziek en iemands karakter. Op die manier kan ik met de nabestaanden een echt persoonlijk afscheid maken. Dat kan hem ook zitten in kleine dingen.

Zo regelde ik laatst een afscheid voor een familie die van Nederlandstalige muziek hield. Toen het tijd was om samen met de familie de kist te sluiten, heb ik een Nederlandstalige playlist aangezet. Ik heb wel 6 verschillende playlists doorgescrold, maar er uiteindelijk maar één aangezet. Toen moeder bij de kist stond en voor de laatste keer naar haar dochter keek, kwam precies op dat moment de tekst: Dit is de laatste keer, ik weet, jij kijkt nu op me neer… Ik had kippenvel over heel mijn lijf. Ik weet zeker toeval bestaat niet! Die soort momenten maken mijn werk zo speciaal.

  • Begripvol & Ontzorgend

    Bij het vormgeven van een afscheid hebben de nabestaanden genoeg aan hun emoties. Door van alles voor ze te regelen en er voor ze te zijn, wil ik zoveel mogelijk lucht geven.

  • Ervaren & Betrokken

    Het is bijzonder om op zo’n belangrijk, verdrietig en speciaal moment er te mogen zijn voor de nabestaanden. Fijn dat ik ze mag helpen.

  • Dichtbij & flexibel

    Ik ga met de nabestaanden op zoek naar allerhande manieren om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Je kunt het immers maar één keer doen en dan moet het meteen goed zijn.

Uitvaartverzorging Van Lith - Nienke