Ron van Groesen

Medewerker Uitvaartcentrum

Samen met mijn collega’s draag ik de zorg over het verzorgen van de overledene, thuis of in het uitvaartcentrum. Wij ondersteunen en begeleiden hierbij de familie tijdens het verzorgen van hun dierbare. Daarnaast ben ik chauffeur van de rouwauto tijdens crematies en kerkdiensten.

Ik woon samen met mijn vriendin en heb twee kinderen. De zoon van mijn vriendin woont nog bij ons, mijn dochter en zoon zijn inmiddels het huis uit. In de toekomst zou ik graag nog met mijn vriendin in het huwelijksbootje stappen. Sport is altijd mijn passie geweest, met name voetbal, tennis en padel. Vroeger heb ik altijd op hoog niveau gevoetbald binnen het amateurvoetbal. Na mijn carrière als voetballer ben ik nog actief geweest als trainer binnen het amateurvoetbal. Hier ben ik inmiddels mee gestopt, zodat ik me beter kan richten op mijn werk in de uitvaartzorg.

“Het mooiste van dit werk vind ik nog steeds de reactie van de familie dat hun dierbare zo respectvol is verzorgd en er mooi bij ligt.” 

Meedenken en verzorgen tot in detail

Ik ben eigenlijk per toeval in de uitvaartbranche gekomen, maar ik had deze stap veel eerder moeten maken. Na jaren in de retail- en modebranche gewerkt te hebben, verloor ik mijn baan. Via contacten in mijn persoonlijke omgeving ben ik in de uitvaartwereld terechtgekomen en dit bleek ontzettend goed bij mij te passen. Het werk is heel betekenisvol en geeft ontzettend veel voldoening.

Het mooiste van dit werk blijft wel de dankbare reactie van de familie achteraf. Je hebt bijvoorbeeld de verzorging van de overledene samen met de familie gedaan en zij geven aan dat zij zo blij zijn dat ze erbij mochten zijn. En dat zij aangeven dat ze vinden dat hun dierbare zo respectvol is verzorgd en er zo mooi bij ligt. Dit zijn de dingen waar ik het iedere keer voor doe, zodat de naasten van de overledene met een dankbaar en liefdevol gevoel terugkijken op het afscheid.

  • Begripvol & Ontzorgend

    Afscheid nemen van een dierbare is vaak al moeilijk genoeg. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat uw dierbare een respectvol afscheid krijgt dat hij/zij verdient.

  • Ervaren & betrokken

    Het is belangrijk voor het rouwproces dat de nabestaanden van de overledene met een goed gevoel terug kijken op het afscheid. Ik zorg ervoor dat de verzorging en het vervoer op een respectvolle manier verlopen.

  • Dichtbij & flexibel

    Ik help waarbij het nodig is. Zo ben ik de ene keer betrokken bij de verzorging van de overledene en rijd ik het volgende moment met de rouwauto naar de afscheidsdienst.

Uitvaartverzorging Van Lith - Ron