Wilma Gloudemans-Theunissen

Medewerker Uitvaartcentrum

Ik ben verzorger bij Uitvaartverzorging Van Lith en ben de eerste met wie de nabestaanden in contact komen. Samen met mijn collega verzorg ik de overledene en ondersteun ik bij het afscheid.

Ik ben getrouwd en heb ik drie kinderen. Het is heerlijk om de kinderen te zien opgroeien en uitvliegen. De manier waarop ze hun eigen leven invullen, maakt me erg trots.

Ik haal ontspanning uit creatief bezig zijn. Daarnaast hou ik erg van bakken en dan voornamelijk taarten! Ik hou ook van online gamen.  Het is altijd gezellig en ik heb fijne vrienden hierdoor gekregen.

“Toen mijn moeder overleed, zag ik hoe betekenisvol het is om nabestaanden hierin te begeleiden. Ik ben dankbaar dat ik dit mooie beroep mag uitoefenen.”

Meedenken en verzorgen tot in detail

Toen mijn moeder overleed maakte ik het uitvaartproces van dichtbij mee en zag ik hoe betekenisvol het is om de nabestaanden hierbij te kunnen begeleiden. Reden voor mij om hier mijn beroep van te maken.

Als verzorger komen wij als eerste in contact met de nabestaanden. Je bent dan even in iemands leven en je mag er onderdeel van zijn om dan samen met de nabestaanden de overledene te verzorgen en hierover te praten. Op de dag van de uitvaart dragen wij samen met ons team bij aan een prachtig afscheid. Dan ontroert het me hoeveel ik voor mensen kan betekenen.

Zo stond ik laatst bij de kassa. Voor mij stond een dame, ze draaide zich om en keek me aan. “Jij werkt toch bij van Lith?” “Ja,” zei ik. “O, jij bent bij mijn moeder geweest.” Daarop werd ze heel emotioneel. Ze vertelde me dat ze het samen met hun gezin als heel prettig had ervaren dat wij er waren geweest. “Jullie deden dit met zoveel passie en zo liefdevol.” Voor ons als verzorger is dit zo dankbaar om te horen. Dan krijg ik echt een brok in mijn keel. De reacties van de nabestaanden… zelf na een tijdje als ze ons terugzien… dat zegt meer dan 1000 woorden.

Dankbaar ben ik dat ik dit bijzonder mooie beroep alweer 16 jaar mag uitoefenen.

  • Begripvol & Ontzorgend

    Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om nabestaanden te begeleiden bij hun afscheid. Daar help ik graag bij.

  • Ervaren & Betrokken

    Als mensen later zeggen dat ze onze ondersteuning en aanwezigheid als heel prettig hebben ervaren, dan weet ik dat we het goed hebben gedaan.

  • Dichtbij & Flexibel

    Samen met ons team dragen we bij aan een prachtig afscheid. Van verzorging tot en met de plechtigheid.

Uitvaartverzorging Van Lith - Wilma